Puppycoaching

Puppy coaching/begeleiding traject 1 op 1 

Om u te kunnen begeleiden en te coachen met de opvoeding van uw pup, kom ik bij u aan huis. Wekelijks maken we een afspraak om samen met u en uw pup goed aan het werk te gaan. We gaan uw pup alle basiscommando’s aanleren en ook eventuele bijzonderheden of probleempjes zullen we samen oplossen. Hiervoor heeft u tien lessen de tijd. Ook behandelen we onderwerpen zoals zindelijkheidstraining, verzorging, gedrag, et cetera. Buiten de lessen om, kunt u altijd contact met mij opnemen als u tegen problemen aanloopt. Ik kan dan eventueel een keer extra langskomen als u dat wenst.  Mocht er tijdens het traject een gedragsprobleem aan het licht komen, die complex is voor u als eigenaar, dan kan uw pup in een roedel worden opgenomen. Om op deze manier het probleem goed te kunnen analyseren en eventueel op te lossen. Ook kan er een extra afspraak worden gemaakt als u dat wenst.

De training die we gaan behandelen zullen elke les worden uitgelegd en mogelijk worden voor gedaan. Met deze oefeningen kunt u thuis een hele week mee aan de slag. Bij de volgende afspraak gaan we kijken hoe u is vergaan en zullen we indien nodig nog wat extra aanwijzingen geven. Vervolgens krijgt u weer een nieuwe oefening voor de week erop en kunt u daar weer samen met uw pup mee aan de slag. U gaat veelal zelf aan de slag met uw pup, ook als ik er niet bij ben. Vandaar ook het lesboek waar u notities in kunt maken over de vorderingen van uw pup en waar u tegenaan loopt tijdens de oefeningen. Bij de dan volgende afspraak nemen we het lesboek erbij en gaan we bekijken wat u heeft genoteerd en waarbij u extra hulp nodig denkt te zijn, met uw pup. Aan het eind van dit traject krijgt u een leuke goodiebag mee met van alles voor uw pup en wat verdere informatie.  De laatste les gaan we samen met uw pup en een volwassen hond wandelen. Dit doen we om de pup te leren hoe hij zich als hond hoort te gedragen, in de toekomst, en als een stukje socialisatie voor uw pup. Wilt u in de toekomst gebruik maken van de uitlaatservice? Dan kunt u dit aangeven en verdere informatie hierover opvragen.

Wat gaan we o.a. leren aan commando’s?

  • Zit
  • Hier komen
  • Netjes lopen aan de lijn
  • Af/lig
  • Blijf
  • Wacht
  • Nee
  • Let op/kijk eens

Alle oefeningen worden op een positieve manier aangeleerd. Dit houdt in dat we veelal met beloningen gaan werken. Ter ondersteuning gebruiken we de clicker of een speciaal woordje. Dat is een keus die u zelf maakt en wat u het handigst vindt. De lessen duren ongeveer een uur. Afhankelijk van de concentratie en gezondheid van de pup en ook van de weersomstandigheden. Bij warm weer zullen we de tijden en de duur van de les aanpassen om eventuele oververhitting te voorkomen. Kunt u een keer niet lessen? Geen probleem, dan slaan we gewoon een weekje over. U kunt ook tijdens het traject aangeven wat u wilt leren en dan kunnen we de lessen daarop aanpassen, indien u dat wenst. Kortom u krijgt een compleet pakket aangeboden. Dit traject duurt ongeveer 2,5 maand en bestaat uit tien lessen.

U ontvangt een lesboek/informatieboek waarin opdrachten staan, een clicker, een welkomst cadeau, en een leskaart. En aan het eind natuurlijk de goodiebag.

De kosten voor dit hele pakket bedraagt 250,- euro, inclusief reiskosten.