Over mij

Mijn naam is Gerda stoffers en ben 45 jaar.

Bij mijn ouders thuis hebben we altijd honden gehad, ik ben er mee opgegroeid. Toen ik op mezelf ging wonen heb ik mijn eerste eigen hond aangeschaft. Een probleemhond uit een opvang. Dit was geen makkelijke hond kwam ik achter en ze had best wat meegemaakt. Anderhalf jaar maar nog niet zindelijk en commando’s kende ze niet. Ik ben met haar aan de slag gegaan en heb uiteindelijk veel met haar bereikt. Deze hond heeft mij de inspiratie gegeven om iets met honden te gaan doen. Ik besloot om de cursus “hondengedrag” te gaan volgen via de LOI. Daar heb ik een eerste certificaat gehaald.  Nadat mijn eerste hond was overleden kwam er een kruising Mechelse herder/Hollandse herder, een pup. Met deze hond ben ik naar de hondenschool gegaan, omdat ik toch meer wilde leren over training en opvoeding. Wij waren echt een team en mijn hond deed het supergoed. Helaas is deze hond maar 2 jaar geworden en stierf aan een ziekte. Toen kwam mijn derde hond, ook een herder kruising. Hij was ook niet de makkelijkste toen hij volwassen werd. Met hem ben ik ook naar de hondenschool gegaan en heb van hem ook veel geleerd.  Ik vond het, ondanks dat hij niet makkelijk was als volwassen hond, erg leuk om samen met mijn hem aan de slag te gaan Dit smaakte naar meer en ik besloot mij toen in te schrijven voor de opleiding “Kynologisch Instructeur” in Lelystad. Deze opleiding heb ik met een goed resultaat afgerond en heb mijn diploma als kynologisch instructeur behaald.

Ik ben ook les gaan geven aan puppy eigenaren en eigenaren met een volwassen hond. Eerst in groepsverband maar tegenwoordig geef ik 1 op 1 les. Zo kan ik alle aandacht geven aan de cursist en de hond. Ze hoeven de aandacht niet te delen met andere cursisten en zijn lekker bezig met hun hond, onder mijn begeleiding. Na de opleiding voor kynologisch instructeur ben ik verder gegaan met een opleiding voor professionele honden uitlaatservice, waarvoor ik ook mijn diploma heb en ook als uitlaatservice werkzaam ben. Dagelijks wandel ik met verschillende honden in een groep of individueel. Dit hangt af van de honden die mee gaan. Sommige honden zijn niet sociaal vaardig met andere honden en deze gaan dan ook alleen met mij op pad. Dit om de wandeling relaxt en leuk te houden voor de hond.

Verder volg ik workshops of ga ik naar lezingen om mijn ervaring en kennis up to date te houden en te blijven leren. Ik leer nog elke dag! Inmiddels heb ik verschillende certificaten behaald. Op dit moment ben ik bezig met de opleiding tot hondengedragsdeskundige en hoop in 2020 mijn diploma hiervoor te halen en ook als deskundige aan de slag te gaan. Een grotere stap dan instructeur met veel uitdagingen. Ik hoop veel mensen en hun hond te mogen gaan helpen om weer balans met elkaar te vinden en weer samen te kunnen gaan genieten.

Zelf heb ik drie honden. Een Maltezer van 10 plus. Deze heb ik geërfd van een oudere klant waar ik hem een paar jaar geleden voor uitliet, omdat meneer in een verzorgingshuis woonde en niet meer goed ter been was om zelf de hond uit te laten. Na zijn overlijden is Dandy bij mij gebleven. Een lieve zachtaardige hond die lekker van zijn oude dag geniet en die voor zijn leeftijd nog best speels is en erg houdt van knuffelen en bij je te liggen. Waken kan “de kleine spruit” als de beste!

Dan heb ik nog Sanka. Een kruising tussen een witte herder en een groenendealer. Zij is bij mij gekomen als pup van 8 weken en deels opgevoed door mijn toenmalige reu. Ze is nu 5 jaar en sociaal naar andere honden.  Ze is erg gevoelig en vindt het heerlijk om te spelen met andere honden, te knuffelen met iedereen en ook om lekker te wandelen . Luieren is voor haar ook geen probleem.

En dan is er nog Swieber. Een mix van alles. Hij is 2 à 3 jaar. Deze hond heb ik uit het asiel gehaald, nadat mijn oude reu is overleden. Swieber is een ex-zwerver, vandaar de naam. Hij heeft een hele tijd in Paterswolde en Groningen gezworven totdat hij uiteindelijk is gevangen en in het asiel belandde. Daar heeft hij 7 weken gezeten. Hij is zacht van karakter, af en toe een clown maar lief. Sociaal naar mensen en andere honden. Hij is erg gesteld op rust.

Sinds kort ben ik ook Foster/opvang voor een aantal stichtingen. Ik vang honden op met gedragsproblemen, en ga daar mee aan de slag, om ze zo ver te krijgen dat ze klaar zijn voor adoptie. Uitdagend maar erg leuk, soms ook best tragisch. Niet alle honden vinden een gouden mand. Erg jammer, maar soms gaat dat zo. Niet alle honden kun je redden. Al doe je zo je best, je moet ook realistisch blijven!